< Назад

Максут Џемаил

Биографија: (Скопје, 1933 - 2001) Филмски, театарски и телевизиски актер. Џемаил Максут беше член на ансамблот на Турската драма при Театарот на народностите во Скопје од 1951 година, се до пензионирањето во 1991 година.

Филмографија:

1966: До победата и по неа ( Споредна улога, )
1975: Јад ( Споредна улога, )
1976: Најдолгиот пат ( Споредна улога, )
1981: Црвениот коњ ( Споредна улога, )
1985: Јазол ( Споредна улога, )
1987: Хај-фај ( Споредна улога, )
1993: Македонска сага ( Споредна улога, )
1994: Пред дождот ( Споредна улога, )
1995: Ангели на отпад ( Споредна улога, )
1997: Преку езерото ( Споредна улога, )