< Назад

Микиќ Александар

Биографија: (Скопје, 9.02.1966 - ) Македонски театарски, филмски и телевизиски актер. Дипломирал во 1992 година на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, Факулет за драмски уметности, Скопје, на отсекот за актерска игра. Од 1997 година работи во Македонски народен театар.

Филмографија:

1993: Македонска сага ( Споредна улога, )
1994: Пред дождот ( Споредна улога, )
2000: Писмо ( Актер, )
2001: Освета ( Споредна улога, )
2011: Образ ( Актер, )
2012: Скопје-Ремикс ( Главна улога, )
2013: Намини бар еднаш ( Главна улога, )