< Назад

Јовановски Владо

Биографија: (1967 - ) Театарски, филмски и телевизиски актер. Завршил Факултет за драмски уметности во Скопје. Член на Драмата при Македонскиот народен театар е од 1993 година.

Филмографија:

1993: Македонска сага ( Главна улога, )
1993: Светло сиво / Ѓавол во срцето ( Главна улога, )
1995: Ангели на отпад ( Главна улога, )
1997: Преку езерото ( Споредна улога, )
1998: Збогум на 20-тиот век ( Главна улога, )
2000: Вета ( Актер, )
2001: Прашина ( Споредна улога, )
2004: Бал-кан-кан ( Главна улога, )
2004: Илузија ( Главна улога, )
2006: Тајната книга ( Главна улога, )
2009: Далеку од Дома ( Актер, )